Total Pageviews

Friday, September 18, 2015




 Neka sve institucije rade svoj posao!
U BiH je stanje vrlo slicno, ako ne i dramaticnije zbog djelovanja tri paralelna sistema vlasti koji izabranim duznosnicima uopce ne smetaju da se ponasaju kao vlasnici vazduha, dusa i drzavnih insignija! Bog se ne kocka, on dijeli karte bez privilegija, sa zadrskom vraca na pravi put one sto tudje  i narodno prisvoje, identificirajuci se sa svim atribucijama dostojanstva cijelog naroda koga lisavaju prava ucesca u podjeli dobara, ponasajuci se prema vlastitoj domovini kao prema plijenu...
Istupiti preko crvene linije, znaci poremetiti balans Univerzuma koji samo kriticka misao prepoznaje! Kolateralne stete su ozbiljne i ponekada i letalne: unistavaju pojedince i dugorocno stigmatiziraju i opstruiraju obitelji i stratume gradjana koji nisu uvezani u vladine i nevladine interesne grupe, paradokdsalno, pa ih moze svaki batinas i cinkaros strpati 6 stopa ispod zemlje, a da ni ne trepne, Karizmaticne licnosti su preko noci nestajale iza obilja ambicija hipokrita i lznih vodja.
 Kako vidis, ti cije ime znaci Mrznja na latinskom, vratila sam se hrabro na taj tvoj omrazeni Istok s kojim ste koalirali u pokusaju ataka na zivot, na imetak, na dostojanstvo,, I, evo me! Docekala sam da tvoji zastitinici dobiju zasluzeni status barbarogena i tirana. Dusebriznici i dobrocinitelji, poput tebe iz roda Serpenta, zajedno ce nestati sa mrezom samozvanih vladalaca, vicnih glokovima, ali samo u osami noci, medju gradskim blokovima, meraja ih plasi i dovodi do ludila! Duzna sam, moram naglasiti, lege artis: necete imati pravo reci: Nisam znao! O, da znali ste, ali vas je nosila borbena gotovost da svoje ukoljencite i stavite pod kontrolu, na krilima crne ptice, cime se nikome niste zamjerili! Ko jos moze odgovarati za derogiranje svojine?! I pretendirali ste na harizmaticnost, Titica se nakotilo kao kamenja na Golom Otoku, pa je , utoliko perverznija sto svoje zrtve niste poznavali, vec sre citali animalnu mimiku svojih nalogodavaca i krstitelja da su sve "pogane kuje", poebice one bez kriminalnoig dosiiea o kojima ste previse znali! I, svi se utjecali da budu boziji poslanici, utjeha za glad, muku, izdaju o koima je bilo nepristojno privcati, dok su se tovari nafte, hrane, oruzja, krcmili po svjetskim pijacama, a zlatne poluge krisom trampile za vrecu bsplatnog brasna i lijek koji je zivot znacio! Bodrili ste, usto, i svoje izabranike ili prijatelje, da cedno brisu svoje prljava ruke o nove siromahe kojima ste do juce zavidjeli, zbog tate strucnjaka, mame plemenitog roda prvoboraca, uceci i obitelj da se sreame ciljane mete, ako su htjeli jesti, djeci priskrbiti diplome i posao na narodnim jaslama!
 Davno sam tebi i tvojim ucitljima i zastitnicima, sticenice sivog doma. spjevala jednu, krlezijanskoj baraka 5B primjerenu, mracnjacku rimu, poovski gratiniranu u stilu Gavrana, simbola snrti i gubitka, koji na glavi Atene, bozice mudrosti, gazi svojim ukakaknim nozicama, Bog da prosti!
Docekah da te vrijeme izbaci na obalu podivljale bujice tiranije, pohlepe i arogancije, i da ti vidim lice grabljive ptice...Kao Leonida Efijaltesu, reci cu: dabogda zivjela dovijeka sa svojom grbom na dusi i etickom jamom septickom, umjesto srca i uma!

NEZNANKA
Trgnu me iz sna gavran krestavo
kroz tek olistalo, bremenito nebo,
kružeći pobjedonosno i moćno
Iznad obzora, gdje jutro se rađalo.

Oholost grabljivice zebnjom stegnu,
Dah zaledi bezglasjem zatečenu.
Bezdanom znanim uzdrhtalo pokrenu
Misao mi, iskonom na bitke pripremljenu.

-„Moraš nestati iz hirovitih virova moje osame!
Zauvijek!“, prošaputah toj umornoj duši tame!

Krabuljni lik neznanke prijeteći se zanjiha,
Ledeno se iskradajuć iz lavirinta varljivih sjećanja,
Otkrivajuć surovu javu, skrivenu ispod magnovenja,
I bezbožne krhotine ogledala pradavnog sna.

Oprezom budjenja sivilom opsjena zaštićena,
Zaustavih iz bezdušja izmiljela crnog demona,
Pohlepom rastočeua, grotesknu grabljivicu,
Dok slavila je staru pobjedu u oskvrnutom srcu.

http://lector-estetskahirurgija.blogspot.ba/2015/09/butterfly-effect.html

1 comment:

  1. Brzi zajam ponuda.
    Imam kapital koji će se posebno kratkoročno i dugoročno od 2000 EURA do 1.000.000 EURA za bilo kakve ozbiljne osoba ovaj kredit krediti. 3% kamata godišnje prema spreman iznos jer se određene ja ne kršim lihvarstvo čin. Maxim se odužiti na 3 do 25 godina ovisno o količini spreman. To je za vas da vidite za mjesečne uplate. Pitam kao prepoznavanje rukopisa certificirani duga i isto tako neki dokumenti pružiti.
    robertogiroux123@Gmail.com

    ReplyDelete